cancel
3d laser scannen
3d laser scannen
3d laser scannen
3d laser scannen
3D laser scannen
3d laser scannen
3d laser scannen
3d laser scannen
3d laser scannen
3D laser scannen
west

3D Laser Scannen

3D Laser Scannen, statisch of mobiel tot op submm-nauwkeurigheid

3D Laser Scannen is een technologie die de wereld om ons heen in kaart brengt tot op submm-nauwkeurigheid.

Onze hoogtechnologische 3D laser scanners leggen miljoenen punten per seconde vast. Samen vormen deze punten een fotorealistische ‘puntenwolk’ die de echte wereld weerspiegelt.

Via 3D Laser Scannen bieden wij onze klanten gekleurde puntenwolken en visualisatiesoftware aan tot en met gedetailleerde 3D-modellen.

Onze oplossingen voor 3D Laser Scannen en 3D-visualisatie zijn een toegevoegde waarde voor uw project tijdens de planning-, ontwerp- en bouwfase.

Wil je graag enkele voorbeelden zien van 3D Laser Scannen? Neem dan een kijkje bij onze SHOWCASES.

Naast 3D Laser Scannen bieden wij ook volgende gerelateerde services aan:

Let's connect

 


Precisie in Bouw en Architectuur

In de bouw en architectuur wordt 3D-laserscannen ingezet voor het accuraat meten en modelleren van gebouwen en structuren.
Dit zorgt voor een fundamentele verbetering van zowel de snelheid als de nauwkeurigheid van bouwprojecten.
Het scannen stelt architecten en bouwkundigen in staat om bestaande toestanden precies in kaart te brengen voor renovatie of restauratie.

Innovatie in Productie en Ontwerp

In de industrie leidt het gebruik van 3D-laserscanners tot verbeteringen in het ontwerpproces. Complex gevormde onderdelen kunnen
snel en nauwkeurig worden gedigitaliseerd, waardoor de tijd voor productontwikkeling aanzienlijk wordt verminderd. Ook wordt het makkelijker
om kwaliteitscontroles uit te voeren aan de hand van de nauwkeurige 3D-gegevens.

Integratie en BIM

3D-laserdata speelt ook een cruciale rol bij de integratie van Bouwinformatiemodelleren (BIM). De verzamelde data zorgt ervoor dat alle partijen in een bouwproject over betrouwbare en up-to-date informatie beschikken. Dit faciliteert efficiënte communicatie en coördinatie die essentieel zijn in complexe bouwprojecten.

Voordelen van 3D-Laserscannen

• Nauwkeurigheid: Met een precisie die kan oplopen tot millimeters, biedt 3D-laserscannen een ongekend detailniveau.
• Efficiëntie: Grote gebieden kunnen in korte tijd worden gescand, wat leidt tot aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen.
• Veiligheid: Door de mogelijkheid om moeilijk toegankelijke of gevaarlijke locaties te scannen, worden veiligheidsrisico’s geminimaliseerd.

Innovatie in Dataverwerking

Nadat de ruwe data is verzameld, vereist het nauwkeurige verwerkingssoftware om de puntenwolk te transformeren in bruikbare 3D-modellen. Deze modellen zijn essentieel voor de integratie in CAD- en GIS-systemen, waarbij precisie en compatibiliteit centraal staan.