• Aanmaak verkeersbordendatabank Vlaanderen

 • In opdracht van de Vlaamse Overheid bracht GlobeZenit alle verkeersborden van Vlaanderen in kaart.  

  In samenwerking met DHV (project management) en Cyclomedia (mobile mapping) werd een gebied van 60.000 km weg in beeld gebracht.   Wagens met een panoramische camera op het dak namen om de 5 meter een 360° foto.  Aan de hand van deze foto’s inventariseerde GlobeZenit meer dan 1,5 miljoen verkeersborden binnen een termijn van 2 jaar.

  Elk verkeersbord werd niet alleen geografisch gepositioneerd maar ook volledig uitgetekend door GlobeZenit. Het eindresultaat is een gedetailleerde verkeersborden- en fotodatabank.

  Vandaag de dag wordt de verkeersbordendatabank online ter beschikking gesteld van gemeenten en steden.  Met deze databank krijgen ze voor het eerst een volledig overzicht van het hele verkeersbordenpark op hun grondgebied, in kaartvorm.  Dit biedt hen de mogelijkheid om een efficiënter wegbeheer alsook dorpsvriendelijke gps-routes te realiseren.

  De Verkeersbordendatabank maakt deel uit van een overkoepelend Europees project, Rosetta.  Dat wil in heel Europa de vlotte doorstroming van gegevens voor wegsignalisatie bevorderen tussen overheden en kaartenmakers.

 • Projectinformatie

  Klant: Vlaamse overheid
  Locatie: Vlaanderen
  Status: Afgerond